Двама български шофьори бяха хванати от румънската гранична полиция да

...
 Двама български шофьори бяха хванати от румънската гранична полиция да
Коментари Харесай

Румънци хванаха наши шофьори да возят мигранти

 

Двама български водачи бяха хванати от румънската гранична полиция да карат камиони, в които вместо стока е имало незаконни мигранти, оповестява Аджерпрес. Българите се пробвали да минат румънско-унгарската граница в границите на 24 часа с мигранти от Афганистан и Пакистан.

На граничен пункт Нъдлак 1 е бил тестван камион, пренасящ хранителни артикули за Чехия, ръководен от български жител. В ремаркето на камиона румънските гранични служители на реда разкрили шестима мигранти от Афганистан и Пакистан на възраст от 14 до 22 години. Мигрантите били с подадени молби за леговище в Румъния, съобщи Българска телеграфна агенция.

На граничен пункт Нъдлак 2 също в камион, ръководен от български жител, били открити седем мигранти от Афганистан: един възрастен на 21 години и шестима малолетни, на възраст от 15 до 17 години, също с подадени молби за леговище в Румъния. Камионът превозвал железни тръби за Германия.

Заедно с българските камиони са хранати в региона на Нъдлак, на към 100 метра от границата с Унгария, в полето, двама либийци, на възраст 17 и 22 години. Те възнамерявали да прекосят незаконно границата пешком.

Камион, ръководен от румънски жител пък скрил шестима мигранти от Афганистан на възраст от 16 до 21 години, също с подадени молби за леговище в Румъния. Камионът превозвал авточасти за Унгария.

Във всички случаи, за които оповестява румънската гранична полиция, мигрантите са застрашени от наказателни каузи за опит за незаконно прекосяване на държавна граница, а водачите могат да упрекнати за трафик на мигранти, показва Аджерпрес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР